kinesitherapie

wat is kinesitherapie?

Kinesitherapie betekent letterlijk het behandelen (therapeía) van het lichaam door bewegen (kinèsis). Elke behandeling bij REACTO in Bree heeft dan ook als doel bewegingsproblemen actief aan te pakken en zo tot een optimaal herstel te komen.

Ons doel? Jouw levenskwaliteit verhogen. Of het nu gaat om dagelijkse bezigheden of het opnieuw beoefenen van je favoriete sport.

Een behandeling duurt gemiddeld 30 minuten en bestaat uit een manueel gedeelte en wordt heel vaak aangevuld met oefentherapie.

In het kennismakingsgesprek tijdens de eerste behandeling luisteren we graag naar jouw verhaal en je doelen. Daarna volgt een uitgebreid manueel onderzoek. Zo krijgen we een goed beeld van de problematiek waarmee je kampt en stellen we vervolgens een behandelplan op maat op.

waarvoor kan je terecht bij reacto?

Je kan bij ons terecht met spierletsels, peesaandoeningen, stijve gewrichten, sportblessures, rug- en nekklachten, kaakproblemen, maar ook als je revalideert van een operatie of voor loop- en houdingsanalyses.

Algemene kinesitherapie

Algemene kinesitherapie

Bij problematiek van de wervelkolom en het bewegingsapparaat. Hier maken we gebruik van manuele mobilisatie- en manipulatietechnieken om verschillende problemen te behandelen zoals nekklachten (whiplash), lage rugpijn en een tenniselleboog.

sportkinesitherapie

sportkinesitherapie

Bij deze therapie richten we ons op de revalidatie en behandeling van sportletsels, spier- en peesproblemen en overbelastingsletsels. Ook voor blessurepreventie ben je bij ons aan het juiste adres.

postoperatieve revalidatie

postoperatieve revalidatie

Na een operatie kan het zijn dat je lichaam tijdelijk aan mobiliteit en functionaliteit inboet. Wij helpen je, in samenspraak met de behandelende dokters, zo vlot mogelijk revalideren.

oefentherapie

oefentherapie

Hier proberen we eerst de zwakke schakels verantwoordelijk voor je klachten op te sporen. Vervolgens wordt aan de hand van een oefenprogramma op maat geprobeerd om je klachten te verhelpen en nadien je lichaam zo sterk mogelijk te maken.

loop- en houdingsanalyse

loop- en houdingsanalyse

Na het analyseren van jouw gangpatroon, brengen we potentiële asymmetrieën in je lichaam in kaart en testen stabiliteit en mobiliteit. Aan de hand van deze analyse werken we op maat een oefenprogramma uit.

gedeconventioneerd kinesitherapeut

Sinds kort is REACTO werkzaam als gedeconventioneerd kinesitherapeut. Dit houdt in dat wij geen aanspraak meer maken op de sociale RIZIV-voordelen en aan de slag gaan met vrije tarieven. Zo kunnen wij ons 100% blijven inzetten op individuele behandelingen gebaseerd op permanente bijscholingen en multidisciplinaire samenwerkingen.

Meer info over onze beslissing vind je hier.