tips & tricks

Op deze pagina ontdek je tips & tricks zoals oefeningen die je thuis kan uitvoeren, de nieuwste technieken en technologieën in de kinesitherapie en osteopathie of een blik achter de schermen in onze praktijk.

Een vaak terugkerende zin is: ‘Dat mag ik niet eten, want ik ben daar allergisch voor’. Hebben we altijd te maken met een allergie of kan er ook sprake zijn van een intolerantie voor een specifieke voedingsstof?
Het COVID-jaar: de periode dat iedereen begon te sporten. De ongemakken die erbij komen kijken zijn een minder leuk gevolg, zeker wanneer er onvoldoende kennis is van de mogelijkheden van het eigen lichaam.
Spanningshoofdpijn is minder bekend dan migraine, maar vaker voorkomend. Het is vaak gerelateerd aan een (lange) werkdag achter de computer of stress. In dit artikel bespreken we de symptomen, oorzaak en behandeling.
Om jullie nog beter te kunnen helpen, startte ik de afgelopen maand aan een uitgebreide opleiding Dry Needling. Maar wat is dry needling of myofasciale therapie nu juist? Ik leg het graag uit in dit artikel.
In deze Corona-tijden worden we langs alle kanten overspoeld met informatie om ons lichaam te beschermen tegen COVID-19. In dit artikel zoomen we in op de voordelen van sporten én helpen we je blessures te voorkomen.
Ben je door het stralende zonnetje in je loopschoenen gesprongen maar ervaar je klachten van overbelasting of pijn ter hoogte van je achillespees? Hier zijn enkele oefeningen om die klachten te genezen en hopelijk zelfs te voorkomen!