Drinken we wel correct?

“Drink genoeg water tijdens het sporten” of “Zorg dat je minstens 1,5l water per dag drinkt.” Het zijn uitspraken die je vast al vaak hebt gehoord. Maar klopt dit eigenlijk wel?

Zijn groenten wel echt gezond?

‘Van groentjes word je groot en sterk’ of ‘Je moet al jouw groentjes opeten’, je kent de uitspraken wel, maar kloppen ze ook? En maakt het uit welke groenten we eten?

Meer sportblessures door zomerhitte

We hebben weer hete zomermaanden achter de rug. Mij hoor je niet klagen. Ik heb er volop van genoten en kijk uit naar de mooie en warme nazomerdagen die ons nog resten.

Het belang van een goed slaappatroon

We weten allemaal dat een goede nachtrust wonderen doet, maar hoe belangrijk is een goede nachtrust? En nog belangrijker, wat zijn de nadelen van een slapeloze nacht?

Sport VS voeding: Een goede balans

Sporten en voeding, hoe goed zit die balans nog bij de gemiddelde Belg?
De pandemie gooide het ritme in ons sport- en voedingspatroon alleszins goed door elkaar.

Alles over vitamine B12

Vitamine B12 is de laatste jaren een hot topic, vooral vegetariërs en veganisten hechten er enorm veel belang aan. Hoe dat kan? En waarom vitamine B12 nu zo belangrijk is, lees je hier.

Allergie VS intolerantie

Een vaak terugkerende zin is: ‘Dat mag ik niet eten, want ik ben daar allergisch voor’. Hebben we altijd te maken met een allergie of kan er ook sprake zijn van een intolerantie voor een specifieke voedingsstof?

Overbelasting

REACTO | Kinesist & osteopaat | Loopband

Het COVID-jaar: de periode dat iedereen begon te sporten. De ongemakken die erbij komen kijken zijn een minder leuk gevolg, zeker wanneer er onvoldoende kennis is van de mogelijkheden van het eigen lichaam.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is minder bekend dan migraine, maar vaker voorkomend. Het is vaak gerelateerd aan een (lange) werkdag achter de computer of stress. In dit artikel bespreken we de symptomen, oorzaak en behandeling.

De kracht van dry needling

Om jullie nog beter te kunnen helpen, startte ik de afgelopen maand aan een uitgebreide opleiding Dry Needling. Maar wat is dry needling of myofasciale therapie nu juist? Ik leg het graag uit in dit artikel.